Pieczone skrzydełka w ketchupie
Skrzydełka podsmażane w grubej panierce, pieczone w sosie ketchupowym. Polecam podawać z ryżem jako główny posiłek. Sprawdzają się również same, jako przekąska.
Czekoladowe ciasteczka
Pyszne amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady.
Racuchy z jabłkami
Drożdżowe racuszki z jabłkami. Doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub podane z konfiturami.
Pierś w sosie śmietanowo-musztardowym
Soczysta pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-musztardowym, pieczona w naczyniu żaroodpornym. Pasuje do ziemniaków lub ryżu.
Makaron z boczkiem
Pyszny makaron z boczkiem w sosie śmietanowym.
Podduszony kurczak z ryżem i warzywami
Pierś z kurczaka i warzywami (cukinia, marchew, cebulka) na słodko. Dobrze komponuje się z ryżem parabolicznym lub basmati.
Placki serowe
Mięciutkie placuszki z białym serem. Idealne na śniadanie lub na przekąskę.
Kurczak z ryżem
Smażony kurczak z ryżem i warzywami. Do dania można dodać również zielone oliwki.
Kruche ciasteczka
Przepyszne cytrynowe ciasteczka oprószone cukrem. Łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Koktajl bananowy
Aromatyczny i pożywny napój.
Żeberka pieczone w miodzie
Pyszne żeberka pieczone w miodzie i ketchupie. Podawać z ziemniakami.
Shake czekoladowy
Łatwy i szybki w przygotowaniu orzeźwiający napój.
Kluski śląskie
Tradycyjne kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Kluski śląskie można przygotowywać z ziemniaków ugotowanych poprzedniego dnia. Świetnie pasują jako dodatek do gulaszu.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
Smażone kawałki z piersi z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z ananasem, marchewką i papryką. Podawać z ryżem.
Biszkopt
Puszysty biszkopt idealny do tortów.
Leczo
Jednogarnkowe danie z cukinii, papryki, cebuli, pomidorów i kiełbasy. Z dodatkiem pieczywa może stanowić pełny posiłek.
Koktajl truskawkowy
Pyszny, orzeźwiający owocowy koktajl.
Dynia w słodkiej marynacie
Dynia marynowana jest dosknałym dodatkiem do pieczonych mięs.
Ciasto do rolady
Puszyste, biszkoptowe ciasto do rolady.
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka warstwowa.